Zgadzam się

OGŁOSZENIA

Wizyta św. Mikołaja w przedszkolu !

W dniu 06.12.2023r. ( środa) o godz. 9.30 wszystkie dzieci w naszym przedszkolu odwiedzi długo wyczekiwany MIKOŁAJ.

Podczas wizyty Mikołaja zaplanowany jest BAL MIKOŁAJKOWY  z poczęstunkiem dla dzieci, którego organizatorem jest  Rada Rodziców.

W związku z tym prosimy o ubranie dzieci, w tym dniu na CZERWONO i w miarę możliwości zapewnienie dzieciom czapek mikołajkowych, opasek typu rogi renifera itp.

Dyrektor

List do Świętego Mikołaja !

W dniach 04-05.12.2023r. w szatni naszego przedszkola, będzie wystawiona skrzynka do której dzieci będą mogły wrzucić swój przygotowany w domu  list do Św. Mikołaja.

Pamiętajcie Dzieci Św. Mikołaj czeka!

RUSZYŁA GÓRA GROSZA !

Już kolejny raz zaczynamy akcję "Góra Grosza". W tym roku to już XXIV edycja "PoMOC za GROSZE". W holu przedszkoka wychowawcy przygotowali specjalne skrzynki, do których można wrzucać monety. Wrzucając monetę na Górę Grosza, przekazujecie środki niezbędne dzieciom do znalezienia bezpiecznego miejsca, pomocy w codziennej nauce, rozwijania pasji i talentów, rehabilitacji i usamodzielnienia się. Celem akcji jest zebranie funduszy na pomoc psychologiczną, rzeczową i specjalistyczną dla dzieci (w szczególności wychowujących się poza własnym środowiskiem rodzinnym) i rodzin. Dzięki takim akcjom uczymy się pomogać innym, odkrywamy też jaką siłę ma działanie w grupie. Akcja przeprowadzana jest poprzez zbiórkę monet (od 1 gr do 5 zł) w placówkach w całej Polsce.

Akcja trwa od 01.11.2023r.  do 31.12.2023r.

Dyrektor

Konkurs na kartkę bożonarodzeniową !

Serdecznie zapraszamy dzieci z lubuskich przedszkoli i klas I-III szkół podstawowych do udziału w tegorocznym konkursie na najpiękniejszą kartkę bożonarodzeniową organizowanym przez Lubuski Urząd Wojewódzki.

Kartka powinna być wykonana ręcznie, dowolną techniką – farbami, kredkami, ołówkiem, wycinanką, itp.

Oceniana będzie pomysłowość, oryginalność, elementy bożonarodzeniowe uwzględniające polską tradycję i wrażliwość, estetykę i poziom artystyczny wykonanej pracy.

Szczegóły znajdą Państwo w regulaminie, który umieściliśmy na stronie https://ko-gorzow.edu.pl/konkurs-na-kartke-bozonarodzeniowa/ oraz https://www.gov.pl/web/uw-lubuski/konkurs-na-kartke-bozonarodzeniowa.

Andrzejki - 30.11.2023

30 listopada br. (czwartek) w  naszym przedszkolu będziemy obchodzić ANDRZEJKI.

Bardzo prosimy, by tego dnia dzieci przyszły przebrane (w miarę możliwości) w  andrzejkowe stroje. Mile widziane wróżki i czarodzieje.

Wychowawcy grup

DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA - 23.11.2023

Drodzy Rodzice!

23 listopada br. ( CZWARTEK) obchodzimy w przedszkolu  DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA.

Tego dnia prosimy o:

- przyniesienie przez dzieci do przedszkola swoich ulubionych  pluszowych misiaków,

- ubranie dzieci na szaro –buro…,

- przygotowanie dzieciom opaski z uszami misia (wyróżnimy najładniejszą opaskę w grupie).

Wychowawcy  grup

Drodzy Rodzice !

W najbliższy poniedziałek 20.11.2023 r., obchodzimy  Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka - prosimy, aby chętne dzieci przyszły w tym dniu ubrane na niebiesko.

We wtorek 21.11.2023r. obchodzimy  Światowy Dzień Życzliwości - prosimy, aby chętne dzieci przyszły w tym dniu ubrane na żółto.

Wychowawcy grup