Zgadzam się

Przedszkole

Niepubliczne Przedszkole Bajkowe zlokalizowane jest w Świebodzinie przy ul. Młyńskiej 31b, w bliskim sąsiedztwie Szkoły Podstawowej nr 2.

Zajmujemy  jednopoziomowy budynek otoczony parkingiem. Obok znajduje się plac zabaw, który wyposażony jest w ekologiczne sprzęty do zabaw i zajęć ruchowych dostosowane do potrzeb rozwojowych dzieci. Plac zabaw  stanowi również idealne miejsce do organizowania dziecięcych imprez plenerowych.
Obszerny budynek stwarza dzieciom doskonałe warunki pobytu i zabawy. Prowadzimy 3 grupy wiekowe po 25 dzieci, w tym 1 grupę obowiązkowego rocznego przygotowania przedszkolnego.

Każda grupa dysponuje przestronną i kolorową salą zajęć, wyposażoną w nowoczesne sprzęty, zabawki i pomoce dydaktyczne, które systematycznie wzbogacamy i uatrakcyjniamy. Przy każdej sali znajduje się do dyspozycji dzieci łazienka.

Dzieci korzystają z czterech posiłków: śniadania, drugiego śniadania, obiadu (dwudaniowy) oraz  podwieczorka.  Posiłki dostosowane są do zapotrzebowania kalorycznego małego dziecka. Przedszkole jest czynne codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 6:30 do 16:00. Dzieci można przyprowadzać do godz. 8:00, a odbierać od godz. 13:30.

W placówce zatrudniona jest wysoko kwalifikowana i doświadczona kadra pedagogiczna, która czuwa nad bezpieczeństwem dzieci oraz tworzy klimat sprzyjający pełnemu i harmonijnemu rozwojowi wychowanków. Działania wychowawcze nauczycieli wspiera zgrany zespół obsługowo -administracyjny.

Dziecko w naszym Przedszkolu ma doskonałe warunki do kształtowania zainteresowań i zdobywania nowych umiejętności. Znajomość najnowszych trendów edukacyjnych, ciekawe i niekonwencjonalne formy działania uwzględniają prawo dziecka do indywidualnego traktowania, zabezpieczają potrzeby dzieci zdolnych, a także wymagających różnorodnych form terapii pedagogicznej.

W pracy dydaktyczno - wychowawczej wykorzystujemy nowatorskie metody pracy rozwijające dziecięcą kreatywność.

Oferujemy bezpłatne zajęcia dodatkowe:

• rytmiczno-taneczne
  • terapię logopedyczną

Każdego roku realizowany jest bogaty kalendarz imprez, uroczystości i wycieczek. Współpracujemy z najlepszymi agencjami artystycznymi i firmami działającymi na rzecz edukacji dzieci. Do tradycji przedszkola należą imprezy m.in.: Pasowanie na Przedszkolaka, Akademia z okazji Dnia Babci i Dziadka, Dzień Mamy i Taty, zajęcia otwarte, Dzień Dziecka, Bal Karnawałowy, dziecięce spartakiady sportowe.

Ponadto angażujemy się w różnorodne akcje np.  „Sprzątanie świata”, „Góra grosza”, „Zbiórka nakrętek” itp. Jesteśmy otwarci na wszelkie inicjatywy rodziców, współpracujemy z instytucjami działającymi na rzecz rozwoju dzieci i naszego przedszkola. Każdego roku podejmujemy szeroką współpracę ze środowiskiem lokalnym co owocuje wzbogaceniem  naszej oferty edukacyjnej.